Під Одесою у Чорному морі зафіксовано розлив нафтопродуктів: екологи б’ють на сполох (фото)

Під Одесою у Чорному морі зафіксовано розлив нафтопродуктів: екологи б’ють на сполох (фото)

У передмісті Одеси в Чорному морі зафіксовано розлив нафтопродуктів. Про це повідомляє «УНІАН».

Директор департаменту екології та розвитку рекреаційних зон Одеської міськради Віталій Денисовповідомив: «Минулої неділі, 7 липня, надійшла інформація про розлив нафтопродуктів у районі пляжу Дофінівка та прилеглої території. Нами було здійснено виїзд і, дійсно, виявлено плівку сріблястого кольору й видимі частки нафтопродуктів», — сказав він.
За словами чиновника, співробітники департаменту звернулися до Державної екологічної інспекції Кримсько-Чорноморського округу з відповідною заявою. Також підготовлено звернення до цієї інспекції для встановлення джерела розливу — скидання нафтопродуктів.

[caption id=«attachment_134307» align=«alignnone» width=«695»] Фото: «Думская»[/caption]

Припускають, що джерелом забруднення може бути якесь судно або розташоване поблизу підприємство. Як зазначив Денисов, вчора було відібрано проби морської води й зараз екологи проводять відповідні аналізи.

Фахівець зазначив, що виявлена пляма велика — огинає кілька пляжів. Спочатку скидання було в море, а потім нафтопродукти прибило на пляж до берега. Також існує ризик того, що пляма дійде до міських пляжів.

Тому мерія звернеться до Одеського морського порту з проханням посприяти в нейтралізації скидання з допомогою спеціального обладнання.