Поліцейські посадовці самі сприяли уникненню п’яних водіїв від відповідальності, — ДБР (фото)

Поліцейські посадовці самі сприяли уникненню п’яних водіїв від відповідальності, — ДБР (фото)

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, припинили діяльність злочинної схеми з участю посадових осіб Головного управління Нацполіції в Київській області, які сприяли уникненню водіїв-порушників від адміністративної відповідальності. Про це повідомили у пресслужбі ДБР.


За попередньою інформацією, правоохоронці сприяли уникненню відповідальності водіїв за керування транспортними засобами у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, а саме:




Задокументовано 97 фактів внесення недостовірних відомостей до Інформаційного порталу Нацполіції.



Наразі, під час санкціонованих обшуків вилучено 60 водійських посвідчень, оргтехніку, 100 тисяч гривень та 4 тисячі доларів США.


Одному правоохоронцю-учаснику групи повідомлено про підозру.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні  здійснює прокуратура міста Києва. Оперативний супровід — департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.


Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї (ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).


У разі доведення вини, поліцейському загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.