Поліція затримала трьох підозрюваних в обвалі даху спортивної школи у Вишневому (ФОТО)

Поліція затримала трьох підозрюваних в обвалі даху спортивної школи у Вишневому (ФОТО)

Поліція Київської області затримала директора фірми, що виступила генеральним підрядником, виконроба та підприємця, який здійснював технічний нагляд під час будування спортивної арени Вишнівської ЗОШ № 4. Про це йдеться у телеграмі спільноти «Київ Оперативний».


Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.


Вчора, на об’єкті, який здали в експлуатацію півроку тому, обвалився дах, безпосередньо під час тренувань. Коли споруда почала руйнуватися, у залі перебувало 30 дітей. На щастя, доки арка впала, тренери встигли вивести їх з приміщення. Ніхто не постраждав.


[gallery type=«rectangular» ids=«92715,92716,92717»]

Поліцейські, наразі, розслідують кримінальне провадження за двома статтями кримінального кодексу України — щодо порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд (ч. 1 ст. 275), а також, привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191).


Відомо, що переможець відкритих торгів, який, наразі, перебуває в ізоляторі тимчасового утримання, запропонував збудувати спортарену за 17, 5 мільйонів гривень.