Понад тонну взуття та сумок українець хотів приховати від митників (фото)

Понад тонну взуття та сумок українець хотів приховати від митників (фото)

Працівники  Галицької митниці Держмитслужби виявили понад тонну взуття та сумок. Про це повідомляє пресслужба Галицької митниці.

У пункт пропуску «Рава-Руська–Гребенне» з Республіки Польщі  в Україну в’їхав вантажний транспортний засіб, під керуванням громадянина  України. Згідно з документами, поданими до митного контролю, на адресу одного з підприємств Закарпаття з Великобританії, переміщували понад 21 тонну вживаного одягу. Однак, під час митного огляду серед вказаного товару працівники митниці виявили 1030 кг взуття та майже 200 кг сумок таких, що були у вжитку. Інформації про цей товар у товаросупровідних документах не було.

Таким чином, представник компанії з Великобританії подав як підставу для переміщення товару документи, що містять неправдиві відомості щодо їх кількості, вартості та найменування.

Такі  дії мають ознаки порушень митних правил, передбачених  ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Незадекларований товар вилучено. Його вартість буде встановлено додатково. Справу скерують до суду.













Фото: Галицька митниця