Посол США при ОБСЄ оцінив ризик застосування РФ ядерної зброї

Ядерна війна, війна, яку вже неможливо виграти

Посол США при ОБСЄ оцінив ризик застосування РФ ядерної зброї

Посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер висловився з приводу ризику застосування російською федерацією ядерної зброї та заявив, що ядерну війну фактично виграти неможливо. Про це він сказав в інтерв’ю «ТСН.ua» за посиланням.

У світі існує табу на використання ядерної зброї.

«Говорячи більш широко про ядерну сферу, чим російське керівництво займається впродовж останніх декількох місяців, це глибоко безвідповідально. У міжнародній системі існує табу на використання ядерної зброї з дуже вагомої та очевидної причини. Бо ніхто і ніколи не зможе виграти ядерну війну. Насправді країни P5 (постійні члени Радбезу ООН — ред.), до яких входять Росія та Китай, лише кілька місяців тому зробили заяву про те, що ядерну війну неможливо виграти. Тому такий поворот риторики є дестабілізуючим і безвідповідальним», — наголосив Карпентер та додав, що треба бути готовими до всіх непередбачених ситуацій.

Водночас, посол зазначив, що, наразі, росія веде проти України війну із застосуванням звичайного озброєння і Україна має перемогти.

«Зараз війна в Україні — це конвенційна війна. І знову: ми хочемо перемоги України і зробимо все необхідне, щоб Україна виграла цю війну», — сказав дипломат.

Нагадаємо, що в росії заявили, що готують запуск серійного виробництва ядерної ракети «Сармат».

війна в Україніпосол США ризик ядерної війнизагроза ядерного удару