Працівник турфірми вимагав хабар за видачу довідки для отримання румунського паспорта (ФОТО)

Працівник турфірми вимагав хабар за видачу довідки для отримання румунського паспорта (ФОТО)

За 1,5 тисячі доларів США зловмисник обіцяв посприяти у видачі довідки для отримання паспорта громадянина Румунії.  Про це повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

Детективи слідчого управління ГУНП, під процесуальним керівництвом прокуратури Чернівецької області, викрили протиправну діяльність 33-річного мешканця Чернівців.

Поліцейські встановили: чоловік підбурював 35-річного буковинця надати неправомірну вигоду працівнику РАЦСУ.

За грошову винагороду той мав видати документ, що підтверджує проживання родичів до 1940 року на території Румунії. У подальшому цю довідку мали використати для отримання паспорта громадянина Румунії. Спільно з ротою поліції особливого призначення, слідчі-детективи затримали зловмисника, під час передачі частини коштів у сумі 800 доларів США.

Поліцейські одночасно здійснили 12 обшуків у власників і працівників туристичної фірми. Вилучено кошти, здобуті незаконним шляхом, документацію та чорнові записи. Під час обшуків також виявлено бланкову продукцію з ознаками підробки. Крім цього, встановлено, що зловмисник збував підроблені ID-картки громадянина Румунії. 

Наразі, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за частиною 3 статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Затриманому вже оголошено про підозру у скоєнні вказаного злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.