Працівники шахрайського «Call-centre» видурювали гроші під приводом "безпеки банку" (фото)

Працівники шахрайського «Call-centre» видурювали гроші під приводом "безпеки банку" (фото)

Сьогодні представникками поліції було викрито і припинено діяльність колл-центру в Запоріжжі, працівники якого випитували у людей їхні реквізити, представляючись працівниками банку та надалі привласнювали кошти.  Частину отриманих коштів вони конвертували у біткоіни. Про це інформує пресслужба МВС України.


Отримані гроші чоловіки переводили на електронні гаманці, на картки власні або підконтрольних осіб, які надалі виводили через конвертаційний центр. Крім того, частину коштів конвертували у біткоіни.



Шахрайській «бізнес» щомісяця приносив організаторці до 2-х мільйонів гривень, які вона відповідно до функціоналу розподіляли між всіма учасниками.


Вчора, 18 лютого, поліцейські за силової підтримки КОРД провели 14 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів та в приміщенні «Call-centre». Вилучили комп’ютерне обладнання, мобільні телефони, зброю та гроші.


На підставі отриманих в ході досудового розслідування доказів організаторці та двом учасникам злочинної групи було повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.


Після проведення певного комплексу процесуальних заходів правова оцінка буде надана іншим особам, причетних до шахрайської «схеми».


За скоєне чоловікам може загрожувати до восьми років ув’язнення.