Проблема реорганізації дитячого психоневрологічного диспансеру у Львові (фото, відео)

Проблема реорганізації дитячого психоневрологічного диспансеру у Львові (фото, відео)

Сьогодні, 14 вересня, у Львові відбувається обговорення реорганізації обласного дитячого психоневрологічного диспансеру. Подія почалася о 15:00 год., у актовому залі Західноукраїнського дитячого медичного центру, що по вулиці Дністерській. На обговоренні побував кореспондент ГО «Варта 1» Володимир Садовий.

Мова йде про Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер, який знаходиться на вул. Коциловського, 30 у Львові. Як уже писали ЗМІ, зокрема видання Дивись.інфо, цей диспансер хочуть реорганізувати, шляхом приєднання до іншого комунального закладу ЛОР “Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня”.

На захист установи виступили активісти. Психолог Лілія Саляк у соцмережі пише: "Хочу наголосити на існуючій проблемі функціонування єдиного у Львівській області дитячого психоневрологічного диспансеру, який працює вже понад 35 років та надав можливість пролікувати тисячі дітей віком від 3 до 18 років.

За весь час свого існування вдалось сформувати потужний професійний колектив та дієву базу, задля діагностики і лікування дітей з проблемами та вадами. Актуальність диспансеру дуже зросла у зв’язку із військовими діями на сході України. Багато дітей діагностовано з психоемоційними травмами, у результаті втрати та поранень батьків, родичів, друзів, які, в подальшому, потребують постійної уваги та лікарського нагляду.



Незважаючи на досягнуті результати, почалось обговорення рішень про реорганізацію нашого закладу.
При чому, громадськості та працівникам установи постійно лунають заклики, що все що відбуватиметься, стане на користь хворим та їх батькам. 

Складається враження, що медична реформа у місцевому масштабі скерована, перш за все, на заволодіння будівлями та земельними ділянками, на яких вони розташовані.
У відповідь на такі дії, направлені численні звернення батьків, дітей та трудового колективу у різні інстанціі, з метою попередження знищення дитячої психіатрії у Львівській області", — зауважує авторка повідомлення.

Фото та відео Varta 1:



https://www.facebook.com/varta1.com.ua/videos/2202747730011138/