Прокремлівський прем'єр Словаччини зробив скандальну заяву про війну в Україні

Що більше - словацький очільник уряду розкритикував потенційний контрнаступ ЗСУ

Прокремлівський прем'єр Словаччини зробив скандальну заяву про війну в Україні

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заяви, що навіть з грошима та усією західною зброєю Україні не вдасться перемогти агресорку росію на полі бою. Про це політик заявив в інтерв'ю місцевому виданню Pravda.

«Я не вірю у військове вирішення. Ми повинні визнати, що Україна не має достатньо сил, щоб переломити ситуацію військовим шляхом і не здатна на ніякий контрнаступ. Ми можемо відправити всю зброю світу, всі гроші, але ніколи не переможемо Росію на полі бою. Приходить 2024 рік, і ви побачите, що умови врегулювання цього конфлікту почне диктувати росія», - вважає прем'єр Словаччини. 

Разом з тим Фіцо визнав, що вторгнення рф до України є порушенням міжнародного права. Втім, він стверджує, що Київ нібито вже був готовий досягти мирної угоди з Кремлем, але цьому завадив Захід, коли почав надавати Україні зброю, «аби її руками знищити рф».

Читайте також: у Німеччині відповіли, чи сприятимуть мобілізації українців у їх країні

«Ми готові допомагати Україні. Маю на увазі цивільну та гуманітарну допомогу, але не військову, тому що наша військова допомога закінчилася», - наголосив прем'єр Словаччини.

війна в Україніскандальна заявапрем'єр Словаччини Роберт Фіцо