путін хоче примусити лукашенка, щоб білоруська армія вдарила по напрямку Луцьк–Львів

Скоро знову буде зустріч путіна і лукашенка

путін хоче примусити лукашенка, щоб білоруська армія вдарила по напрямку Луцьк–Львів

Скоро знову буде зустріч путіна і лукашенка. Думаю, що путін знову буде намагатися примусити лукашенка, щоб білоруська армія вдарила по напрямку Луцьк–Львів, заявив в інтерв’ю «РБК-Україна» військовий експерт Олег Жданов.

Відповідаючи на запитання, що «…впродовж останніх днів ворог намагається активно завдавати ударів по залізниці. Чи може це завадити поставкам військового озброєння та техніки до ліній фронту?», експерт відповів:

— Так, це може ускладнити. Але не думаю, що великій кількості чи на довгий термін. Річ у тім, що ми можемо переганяти його різними видами: і автомобільним транспортом, і своїм ходом переміщувати. Але агресор намагається, тому що іншого способу завадити постачанню у нього на сьогодні немає.

Як я розумію, скоро знову буде зустріч путіна і лукашенка. Але після 9 травня. Думаю, що путін знову буде намагатися примусити лукашенка, щоби білоруська армія вдарила по напрямку Луцьк–Львів. Хоча лукашенко відвертівся ще тоді, коли путін був на вершині Олімпу — коли війна тільки починалася. А сьогодні він тим більше не втрутиться, я вважаю. Але путін буде тиснути на нього дуже сильно.

— До речі, ви, мабуть, зауважили, що з території Білорусі вже майже не випускають ракет. З чим це пов’язано?

— «Калібри» (крилата ракета, — ред.) сухопутного базування для комплексів «Іскандер» у росіян закінчилися. Дальність «калібрів» — 1,5 тисячі кілометрів. Тобто вони покривають усю територію України.

«Іскандер» звичайною балістичною ракетою може робити пуски на відстань до 500 кілометрів. Тому з білорусі вони вже фактичні нікуди не дістають. Наскільки я знаю, буквально на днях був пуск ракети з території білорусі. Мабуть, якийсь підрозділ іскандеровський вони там залишили.

Оскільки всі війська росії зараз сконцентровані на сході, то всі інші ракетні бригади вони перекинули в Бєлгородську і Ростовську області. Зараз з територій, прилеглих до України, вони обстрілюють на ту дальність, на яку дістають.

«Калібри» залишилися на чорноморському флоті, тому на нього вони перекинули навантаження на запуски ракет. Потім вони підключили підводні човни, щоби збільшити кількість запусків.

А зараз до бомбардування України агресор підключив ще стратегічну авіацію. Вона обстрілює нас ракетами повітря-земля, не залітаючи на територію Україну. Для цього росія використовує бомбардувальники ТУ-22М3 і ракети «онікс», Х-59. Тобто вони дійшли до старих радянських запасів.

БілорусьНовини ЛьвівРосіяУкраїна війна в Україні війна Росії проти УкраїниОлександр ЛукашенкоІскандерновини Луцькволодимир путінбілоруська армія