«Радіація не знає, де Росія»: президент звернувся до російського населення після атаки на Запорізьку АЕС (ВІДЕО)

Ядерна катастрофа - загроза не лише України, а й всієї планети

«Радіація не знає, де Росія»: президент звернувся до російського населення після атаки на Запорізьку АЕС (ВІДЕО)

У ранковому зверненні президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян Російської Федерації після того, як її військові атакували Запорізьку атомну електростанцію. Про це йдеться у брифінгу Володимира Зеленського.

Президент закликавши народ Росії вийти на вулицю із закликом до влади припинити обстріл і війну, адже радіація «не знає кордонів».

«Російські люди, я хочу звернутися до вас. Ми разом у 86 році боролися із наслідками Чорнобильської катастрофи. Ви повинні пам’ятати палаючий, розкиданий вибухом графіт, жертв. Ви повинні пам’ятати світіння над зруйнованим енергоблоком. Ви повинні пам’ятати евакуацію з Прип’яті та 30-кілометрової зони. Як же це можна забути? А якщо ви не забули, то вам не можна мовчати. Ви повинні сказати свою владу, вийти на вулиці і говорити, що ви хочете жити. Ви бажаєте жити на землі без радіоактивного зараження. Радіація не знає, де Росія, радіація не знає, де межі вашої країни», — сказав Володимир Зеленський під час свого ранкового відеозвернення у п’ятницю, 4 березня.

Також головною тезою президента було: «Потрібно негайно закрити небо». Він заявив, що світові лідери шоковані атакою Росії на Запорізьку АЕС.

Зеленський новини брифінг ядерна загроза