Рідні різника з Кривого Рогу розповіли про його життя

Рідні різника з Кривого Рогу розповіли про його життя

У суботу, 7 листопада, 29-річний місцевий мешканець у Металургійному районі вчинив різанину, нападаючи на випадкових перехожих і штрикаючи їх ножем в обличчя та шию. У результаті нападу двоє чоловіків 60-річний батько і його 30-річний син загинули на місці, ще  вісім постраждалих від дій різника доправлені до лікарні з колото-різаними ранами.


Як повідомляють "Факти", опираючись на слова матері нападника, у будинку її сина не було знайдено ні наркотиків, ні будь-яких інших речовин. Її син не пив і не палив категорично.


Під час обшуку правоохоронці виявили намальовані від руки кола на стіні, а зі сміттєвого кошика витягли зошити з цифрами та колами. Тиждень тому мати приходила у гості до сина і дивних малюнків у той момент на стінах ще не було.


«Адвокат, якого надали синові, вважає, що він як і раніше в неадекватному стані. У кабінеті слідчого Тимофій кричав: »Я вимагаю для себе смертної кари!«. Адвокат сказав, що в Україні вона скасована. Син попросив: »Прошу в порядку винятку!", — розповідає мати підозрюваного.


Жінка говорить що сина бачила 6 листопада, він був спокійним жодних проявів агресії вона не побачила, але за рік до того, що сталося у чоловіка були короткочасні панічні атаки. Він серед ночі схоплювався, кричав.


«Я тоді навіть спала у нього вдома дві ночі. Заварювала пустирник, робила масажі комірцевої зони. Він заспокоївся. »Мама, у мене вже все пройшло«. Коли ночувала, панічних атак у нього не було. Але дитинство у нього було непростим», — розповіла жінка.


Мати зізналася, що у дитинстві її син був свідком насильства з боку колишнього чоловіка, батька Тимофія, але жінка не йшла від чоловіка, бо боялася що «чужі діти нікому непотрібні». Мати ж Тимофія і досі не може повірити в те, що її син міг таке учинити.


Останній рік чоловік перебивався тимчасовими заробітками, змінив кілька місць роботи, пів року був на заробітках в Чехії. Після цього, приїхавши додому, не зміг знайти роботу через карантин. Але він жив економно. Заощаджень вистачало. Жив сам: з дівчиною вони розійшлися.


«Рік тому, приїхавши з Чехії, він став прихильником здорового способу життя. Правильно харчувався. Говорив, що і жити треба правильно: не обманювати, не красти, не лаятися. Говорив це дуже серйозно. Але без тиску. Це можна вважати »дивацтвами«? Я вирішила, що він став занадто правильним і ввічливим бо подорослішав. Сам він вів здоровий спосіб життя. Ходив у тренажерний зал», — розповідає жінка.


Вона також зауважує, що впевнена, що наркотиків син не вживав. Психічно хворих у родині теж не було.


«Знайомий психіатр, якому я показала відео затримання сина, сказав: »Так він же неадекватний!«. Інша лікарка запитала: »А він на COVID не хворів?«. Зараз же стільки випадків, що у людей після цього захворювання виникають ускладнення, часто пошкоджується психіка. Бувають навіть самогубства. Я хочу у всьому розібратися. Буду просити, щоб у нього взяли тест на COVID. За два тижні до цього син перехворів на хворобу з симптомами схожими на ковід. Нікуди не виходив. У нього була висока температура, діарея, біль в грудях. Але до лікаря ми не зверталися, тому що не було договору з сімейним лікарем. Тіма сказав: »Так переходжу!", — розповідає жінка.


Вона каже, що її син був атеїстом.


Тим часом мешканка Кривого Рогу Олена Гурмаза написала у себе на сторінці в «Facebook»: «Шокована тим, що трапилося! Знаю його. Близько року разом гуляли з собаками на Східному. Дуже цікавий співрозмовник, міг підтримати будь-яку тему, багато читав. Ніколи нічого підозрілого в поведінці не помічала. Рік тому припинили бачитися. Влітку зустрілися на Східному, підійшов, привітався, сказав, що працював в Чехії, не вийшло зачепитися і приїхав додому. Коли побачила його на відео, »офігєла«! Що має статися з людиною, щоб він пішов на таке... Дуже шкода загиблих і постраждалих... ».


Пізніше стало відомо, що в крові підозрюваного слідів наркотиків, алкоголю і лікарських препаратів не виявлено.