Росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою безпеці НАТО — Столтенберг (відео)

Генеральний секретар НАТО очікує на оновлену концепцію Альянсу

Росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою безпеці НАТО — Столтенберг (відео)

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що очікує на оновлену концепцію Альянсу, де росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою нашій безпеці.

Про це йшлося у розмові з «POLITICO» опублікованій у «Twitter».

«Я очікую, що у стратегічній концепції 2022 року росія буде названа найзначнішою та найбільш прямою загрозою нашій безпеці», — сказав він.

https://twitter.com/i/broadcasts/1MYGNnVNeApGw

За словами генсека, до оновленої концепції також включать інші загрози, практично не згадані в нинішній, зокрема зміни клімату, кіберзагрози, гібридні та космічні загрози.

«Також у концепції буде згадано Китай і виклики, які він кидає інтересам, безпеці та цінностям НАТО», — додав Столтенберг.

Столтенберг анонсував звернення президента Володимира Зеленського до учасників саміту та заявив, що вони схвалять новий комплексний пакет допомоги Києву.

Пакет включатиме як короткострокову, так і довгострокову допомогу, зокрема перехід України на сучасну зброю НАТО.

На думку генсекретаря НАТО, Альянс має допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно, оскільки це його моральний і політичний обов’язок.

Він також сказав, що, якщо російський диктатор володимир путін досягне своєї мети, ця ціна буде набагато вищою за ціну підтримки України зараз.

війнаУкраїнаЗвернення генсаку НАТОоновлена концепція Альянсуросія найбільша загроза безпеці