Росія формує нові військові батальйони — ISW

Набирають людей без досвіду

Росія формує нові військові батальйони — ISW

Росія підтвердила формування 3-го армійського корпусу. Про це пише Інститут вивчення війни.

Оголошено набір у добровольчий батальйон «Самара» у Самарській області, який увійде до складу 3-го армійського корпусу ЗС РФ. 

Батальйон набирає чоловіків віком від 18 до 50 років, які мають принаймні середню або середню освіту, без попереднього військового досвіду.

Раніше ISW повідомляв, що українські офіційні особи вважали, що російські війська формують 3-й армійський корпус чисельністю 15 500 осіб у межах Західного військового округу, який базувався в Муліно, Нижньогородської області, але не мали офіційного підтвердження.

Кремль, ймовірно, планує сформувати 3-й армійський корпус принаймні частково з добровольчих батальйонів.

Суб’єкти російської федерації продовжують формувати добровольчі батальйони регіонального базування. Губернатор Омської області Олександр Бутков 5 серпня повідомив, що Омська область продовжує формування трьох добровольчих батальйонів — «Іртиш», «Авангард» і «Ом» — для відправлення на Донбас для інженерного, медичного та матеріально-технічного забезпечення.

Бутков заявив, що Омська область надасть новобранцям одноразову виплату в розмірі 100 000 рублів, але уточнив, що кошти будуть доступні лише після трьох місяців служби.

Омське обласне видання BK55 повідомило, що новобранці отримуватимуть місячну зарплату від 40 до 50 тисяч рублів, яка зросте до 130 тисяч після в’їзду на територію України. 

Нагадаємо, на Луганщині окупанти роздають повістки на ринках та у магазинах.

Новини УкраїнивійнаРФРосіямобілізація в Росії