Росія офіційно відмовилася перестати стріляти на Донбасі

Росія офіційно відмовилася перестати стріляти на Донбасі

Представники РФ на Мінських переговорах відмовилися підтримати відновлення режиму повної тиші на Донбасі. Про це, 31 березня, повідомила українська делегація у Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Як йдеться в повідомленні, українська делегація в ТКГ запропонувала з 1 квітня відновити режим всеосяжної тиші, що був запроваджений на Донбасі з 27 липня минулого року рішенням ТКГ. Цю пропозицію України підтримали представники ОБСЄ в Мінському процесі. Однак представники Росії відновлювати перемир’я на Донбасі відмовились.

«Засідання розпочалось із пропозиції Леоніда Кравчука забезпечити з 1 квітня дотримання режиму припинення вогню. Грубе порушення Росією минулого тижня забрало життя чотирьох українських військовослужбовців. На жаль, ані пропозиція Кравчука, ані представників ОБСЄ не знайшли підтримки з боку російської делегації», — йдеться в повідомленні. 

Українська делегація на Мінських переговорах після відмови Росії перестати стріляти наголосила, що безпекова складова є ключовою у врегулюванні ситуації на Донбасі.

#Донбас#війна