Росіяни взяли паузу у боях — ISW

Росіяни, наразі, майже не атакують

Росіяни взяли паузу у боях — ISW

Російське військове командування, яке, 7 липня, оголосило оперативну паузу, визнало необхідність паузи з огляду на стан російських сил на даному етапі кампанії. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Російські війська, які завершили захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська, явно потребують відновлення бойової потужності та нарощування можливостей підтримки, у тому числі постачання, перед початком чергової широкомасштабної наступальної операції.

Численні повідомлення з різних джерел свідчать, що вони займаються обома видами діяльності. Вони припинили зусилля з проведення широкомасштабних наступальних операцій у цьому секторі, наразі, вони перебувають у оперативній паузі в цьому секторі.

Усвідомлюючи небезпеку перехоплення українцями ініціативи та переходу до власного наступу, російські війська продовжують проводити більш обмежені наступальні дії на цій ділянці та в інших місцях уздовж лінії фронту.

У цих операціях задіяні менші російські сили, ніж ті, які брали участь у атаках на Сєвєродонецьк і Лисичанськ, переслідуючи більш обмежені та локалізовані цілі з меншою рішучістю та бажанням нести втрати порівняно з їхньою поведінкою під час боїв за два міста.

Коли російське військове командування визначить, що вони належним чином підготувалося до поновленої великої наступальної операції, вони, швидше за все, відновлять більш масштабні наземні наступальні дії з більшою кількістю військ і більшою рішучістю.

Перехід з робочої паузи може бути поступовим і важко помітним відразу, як і перехід в неї здавався поступовим.

Вміле планування кампанії має на меті досягти саме такого ефекту, щоб переконати ворога, що пауза не передбачається або не триває, або що вона буде надто короткою, щоб бути корисною для ворога, і тим самим переконати ворога, що він не має можливість перехопити ініціативу та перейти у власний контрнаступ. 

Нагадаємо, Лукашенко передав аеродром «Зябрівка» під контроль РФ.

війнаРФРосіяАмериканський інститут вивчення війни Інститут вивчення війнипаузаоперативна пауза