Розглядали з відвертою відразою і звинуватили у крадіжці: у Львові виник скандал із охоронцями супермаркету, які образили дитину із синдромом Дауна

Розглядали з відвертою відразою і звинуватили у крадіжці: у Львові виник скандал із охоронцями супермаркету, які образили дитину із синдромом Дауна

У львівському супермаркеті «Ашан»  хлопчика із сидромом Дауна працівники охорони безпідставно звинуватили у крадіжці іграшки. Про це у соціальній мережі Фейсбук написала мама хлопчика Галина-Амеліна Царьова.

За словами жінки, неприємний інцидент стався у магазині «Ашан», що на вулиці Хімічній, Жінка зі своїм сином Тимуром завітала у магазин за покупками, а натомість, з її дитиною виник скандал. 

Батьки дітей з інвалідністю надзвичайно вразливі до косих поглядів, тому я відразу звернула увагу на охоронця, який розглядав Тимура з відвертою відразою та неприязню. Мені, як мамі, захотілось, відгородити моє Сонечко від цих липучих ненависних поглядів. Ми переходили з ряду в ряд, але цей охоронець, наче тінь, ходив за Тимуром. Скривлені губи, колючі очі- усе видавало його неприйняття та відверту ненависть до сонячних діток. Дитина розглядала іграшки- машинку, пістолет, м'ячик. Тимур обрав собі машинку і ми пішли далі. Увесь час, доки ми ходили рядами (це хв.15), охоронець ходив за нами, ховаючись за стелажами та спостерігав. Врешті, коли ми розрахувались, нас зустріли два охоронці та попросили показати увесь придбаний товар. На моє здивоване питання - «Що сталось?», ми отримали чітку відповідь: «Він ВКРАВ пістолет» (!!!) «ВІН» , не Ваша дитина, не Ваш син", -пише пані Галина. 



Жінка запропонувала охоронцям перевірити увесь придбаний товар.

«На мою вимогу показати мені »вкрадений« пістолет (який коштував аж 17 гривень, як мені пояснили), охоронці зніяковіли і один промовив : »Давайте так- ми Вас відпускаємо і Ви йдете", - обурюється жінка.