Розкрито деталі, коли путін прийняв остаточне рішення про повномасштабне вторгнення

Про це заявили росЗМІ

Розкрито деталі, коли путін прийняв остаточне рішення про повномасштабне вторгнення

Російський диктатор володимир путін ухвалив остаточне рішення про вторгнення в Україну в лютому-березні 2021 року. Мотивами стали особиста образа та жага помсти, а «останньою краплею» – закриття медіаактивів його кума Віктора Медведчука.

Про це з посиланням на власні джерела повідомило російське видання «Верстка». Зазначається, що перші навчання військ РФ біля кордонів України пройшли вже через місяць, а за три місяці до повномасштабного вторгнення чиновники та силовики обговорювали, як ділитимуть Україну між великими корпораціями.

Ще після приходу до влади в Україні Володимира Зеленського у Кремлі сподівалися переграти недосвідченого політика, але той виявився «непростим переговорником». Через це, за словами співробітника передвиборчого штабу Зеленського, «Путін, який спустився з гори, щоб прийняти капітуляцію України, за фактом опинився в ролі покинутої нареченої». У підсумку кремлівський лідер зачаїв образу та вирішив помститися.

За словами співрозмовників розслідувачів, на рішення путіна вплинув і сам Медведчук, який вводив диктатора в оману, розповідаючи про проросійські настрої в Україні. В результаті президент ha серйозно розраховував на підтримку населення по всій Україні, про яку йому розповідав довірений кум.

Вирішальну роль, за даними видання, в ухваленні президентом рішення про «спецоперацію» відіграла ще одна людина – олігарх Юрій Ковальчук, який єдиний не виходив із резиденції путіна, щоб не проходити карантин.

«Путін у цей момент був обмежений у спілкуванні з адекватними людьми. Він намагався не зустрічатися ні з ким, а якщо зустрічався, за 14 днів карантину люди настільки звіріли, що нормальна розмова не складалася. До того ж зустріч на відстані 15 метрів не передбачає довірчого спілкування», – розповіли джерела.

Тому Ковальчук, який ніколи не приховував своїх антизахідних настроїв, зміг переконати Путіна, що Європа розділена протиріччями, і зараз найкращий час для швидкої операції.

Читайте також: голова МЗС розповів, навіщо росія продовжує війну проти України.

З липня 2021 року ФСБ РФ почала готуватися до окупації України. Співробітників навіть поділили по областях нашої країни, окремі люди займалися питаннями, пов'язаними з українським парламентом, окремі – критичною інфраструктурою. Внаслідок простих підрахунків розслідувачі дійшли висновку, що довгої війни росіяни не планували.

РосіяПутінвійна в Україні повномасштабне вторгення