СБУ у Львові закликає боротися з дронами: польоти над військовими об’єктами загрожують безпеці

СБУ у Львові закликає боротися з дронами: польоти над військовими об’єктами загрожують безпеці

Управління Служби безпеки України у Львівській області інформує, що чергові служби військових частин — Академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного, 80-ї окремої десантно-штурмової бригади КВДВ ЗСУ, Львівського прикордонного загону, фіксують несанкціоновані польоти малих літальних апаратів у темну пору доби. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

За ознаками сигнальних вогнів, над територіями підрозділів, у тому числі й місцями зберігання військових засобів ураження та паливно-мастильних матеріалів здійснюються польоти літальних апаратів.

«Встановлено окремих власників дистанційно керованих малих літальних апаратів, які в рамках виконання комерційних замовлень, здійснюють прольоти над військовими частинами, в т. ч. над іншими терористично-уразливими об’єктами критичної інфраструктури міста. Свої дії із керівництвом об’єктів вони не узгоджують. Запуски дронів з відеокамерами проводять і підлітки, як розвагу, причому, зняті відеоролики з прольотом над військовими формуваннями викладають у соціальних мережах. Разом з тим, враховуючи відсутність правового покарання за порушення встановленого порядку використання повітряного простору, фізичні та юридичні особи ігнорують обумовлені вимоги щодо використання БПЛА/МЛА», — повідомляють в управлінні Служби безпеки України у Львівській області.

Відтак, у відомстві просять своєчасно реагувати на потенційні терористичні загрози та можливі розвідувально-диверсійні дії на такого роду об’єктах.

Містян закликають повідомляти до відділів національної поліції («102») про виявлення підозрілих осіб, груп, які запускають літальні апарати, а також місць їх зльоту/посадки в оточенні терористично-уразливих об’єктів міста.

Нагадаємо, що відповідно до Тимчасового порядку використання повітряного простору України, встановленого Державною авіаційною службою України, з 1 червня 2018 року обмеження експлуатації стосуються практично усіх БПЛА.