СБУ у столиці викрила організаторів потужного наркоугруповання (відео)

СБУ у столиці викрила організаторів потужного наркоугруповання (відео)

У четвер, 11 березня, у столиці Служба безпеки України заблокувала діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на виготовленні і збуті оптових партій наркотиків, психотропів і прекурсорів. За оперативними даними, щомісячний «прибуток» зловмисників становив майже 70 млн грн. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.


У ході проведення 46-ти обшуків за місцями проживання учасників групи, їх транспортних засобах та у трьох нарколабораторіях, правоохоронці вилучили:





Загальна сума вилучених заборонених речовин становить понад 1,5 млн доларів за цінами «чорного ринку».


За попередньою версією досудового розслідування, до складу групи входило 14 мешканців столичного регіону. Нарколабораторії вони облаштували у трьох власних домоволодіннях на території Київської області. За оперативною інформацією, щомісяця зловмисники виробляли понад 150 кг психотропів.


Для продажу готового товару члени угруповання створили три інтернет-магазини.


Авторизацію віртуальних послуг клієнти отримували за попередньою домовленістю через кол-центр учасників угруповання.


У межах контролю за вчиненням злочину задокументовано сім фактів збуту наркоділками великих партій амфетаміну та прекурсору «фенілнітропропену».


Правоохоронці затримали 9 організаторів та активних учасників групи відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення місцезнаходження і затримання інших зловмисників, — йдеться у дописі.


Наразі затриманим повідомлено про підозру:




За результатами слідства буде розглянуто питання щодо кваліфікації дій організаторів угруповання за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) Кримінального кодексу України.


Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Головного управління Національної поліції у м. Києві за процесуального керівництва Київської міської прокуратури.