СБУ заблокувала вантаж «контрабандиста зі списку РНБО», відомого кримінального авторитета зі Львова (фото)

СБУ заблокувала вантаж «контрабандиста зі списку РНБО», відомого кримінального авторитета зі Львова (фото)

СБУ викрила масштабну схему контрабанди в Україну брендового одягу та косметичних товарів з ЄС. Механізм організував фігурант санкційного списку РНБО та його оточення. Задокументовано, що лише в одній партії контрабанди зловмисники хотіли перевезти товарів на 16 млн грн. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.


Оперативники СБУ встановили, що контрабандний канал йшов через Галицьку митницю Держмитслужби. Організатори схеми — представники криміналітету та їхні родичі, що знаходяться під дією санкцій РНБО, а саме — родина Володимира Дідуха.


До «схеми» ділки залучили інспектора митного посту «Яворів» Галицької митниці. Він вніс до системи митного оформлення неправдиві відомості щодо товару. А саме: зареєстрував дорогий брендовий одяг та косметику як «настінна плитка».


Правоохоронці припинили «схему» під час митного оформлення вантажу. У такий спосіб вони запобігли контрабанді товарів на 16 млн грн.


Наразі інспектору митниці повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. А саме:




Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця. У межах кримінального провадження проводяться обшуки за місцем проживання фігурантів.


Заходи із викриття зловмисників відбувалися за процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури, слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області.


Нагадаємо, 2 квітня, у Раді нацбезпеки й оборони України оприлюднили перелік з топ-10 українських контрабандистів, проти яких ввели санкції.

Двоє з них — зі Львова, в тому числі Володимир Дідух, відомий у кримінальному середовищі як «Вова Морда».