СБУ затримала аноніма, який "мінував" об’єкти по Україні та за кордоном (відео, фото)

СБУ затримала аноніма, який "мінував" об’єкти по Україні та за кордоном (відео, фото)

Сьогодні, Служба безпеки України затримала у Запоріжжі аноніма за систематичні повідомлення про начебто мінування державних установ та об’єктів критичної інфраструктури в Україні та за кордоном. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

За даними досудового слідства, мешканець обласного центру створив у одній із заборонених в Україні соціальних мереж групу, в якій за гроші приймав «замовлення» на псевдомінування різних об’єктів. Зловмисник регулярно надсилав на електронні поштові скриньки СБУ та Нацполіції листи із погрозами про нібито закладання вибухівки в загальноосвітніх школах, вищих навчальних закладах, атомних станціях, вокзалах та в місцях масового перебування людей.



Перевіряється інформація, що «анонімний терорист» встиг надіслати понад 200 повідомлень про мінування.

Правоохоронці затримали чоловіка у Запоріжжі за місцем проживання.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, вчинене повторно) Кримінального кодексу України зловмиснику оголошено про підозру у скоєнні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Заходи із викриття незаконної діяльності проводились спільно з кіберполіцією, ГУ Нацполіції в Запорізькій області під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.

https://youtu.be/arCTWQxfrSY