Селфі? 12-річний школяр загинув від удару електроструму на Кіровоградщині

Селфі? 12-річний школяр загинув від удару електроструму на Кіровоградщині

15 жовтня 2019 року, близько 18 години, на станції Пантаївка (Кіровоградська область), на даху поїзда вагону-зерновоза смертельно травмувався електрострумом контактної мережі 12-річний хлопець.

Про це повідомляє пресслужба «Укрзалізниці».

Постраждалий — учень сьомого класу, мешканець м. Кривий Ріг, який приїхав з батьками до бабусі, яка мешкає у смт Пантаївка. Відомо, що школяр перебував на станції разом із товаришем — місцевим мешканцем, 2006 р. н., який і повідомив про випадок черговому по переїзду. Обставини та причини нещасного випадку з’ясовуються.

У регіональній філії «Одеська залізниця» з 15 жовтня розпочався місячник профілактично-роз’яснювальної роботи щодо невиробничого травматизму на залізничному транспорті серед населення, зокрема учнів шкіл, ліцеїв та коледжів, студентів вищих навчальних закладів, що розташовані, насамперед, у районах, прилеглих до залізничних колій.

Аналіз випадків травмування сторонніх осіб на залізничному транспорті свідчить про те, що більшість випадків сталися внаслідок порушення потерпілими Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України, зокрема:
 перехід залізничних колій у невстановлених місцях;
— ходіння по залізничних коліях;
— посадка та висадка під час руху поїзда;
— перебування в стані алкогольного сп’яніння на території об’єктів залізничного транспорту.

З початку року залізничним транспортом на території обслуговування регіональної філії «Одеська залізниця», через недотримання «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України», травмовано 65 чоловік, 43 із них смертельно. До того ж, серед постраждалих 10 дітей (3 смертельно).

Залізничники вкотре попереджають, що об’єкти залізничної інфраструктури не місце для розваг та селфі.