«Шлях», «Нафтогаз», «Укрпошта»: в Україні фіксують тимчасовий технічний збій в роботі

Що відомо

«Шлях», «Нафтогаз», «Укрпошта»: в Україні фіксують тимчасовий технічний збій в роботі

У роботі інформаційної системи «Шлях» стався технічний збій і доступ до системи тимчасово відсутній. Про це повідомила Держслужба України з безпеки на транспорті («Укртрансбезпека»).

«До уваги міжнародних автомобільних перевізників та водіїв. Через технічний збій роботи дата центру тимчасово відсутній доступ до Системи »Шлях« та офіційного сайту Укртрансбезпеки», - йдеться у повідомленні "Укртрансбезпеки.

Окрім того, 25 січня про технічний збій повідомили також компанії Нафтогаз і Укрпошта.

Зокрема в «Укрпошті» повідомили про масштабний збій. Компанія повідомляє, що у відділеннях є можливість видавати посилки та приймати платежі, але інші послуги поки недоступні.

«У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час», — йдеться у повідомленні.

Наразі зберігається можливість видавати посилки та приймати платежі у відділеннях поштової служби. Надання інших послуг відновиться згодом.

Також про масштабну кібератаку на датацентр повідомила прес-служба НАК «Нафтогаз України». Через атаку вебсайти та кол-центр «Нафтогазу» та Газмережі перестали працювати. Про це повідомляє прес-служба НАК «Нафтогаз України».

«Шановні клієнти ГК »Нафтогаз України« та »Газмереж«. Зафіксовано масштабну кібератаку на один із дата-центрів, який використовують наші компанії. Наразі вебсайти та кол-центр не працюють», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: у Львові через збій частина мешканців залишилася без опалення і гарячої води

В державні компанії «Нафтогаз України» додали, що про строки відновлення сервісів повідомлять.



Нафтогаззбій кібератака не працює система Шлях не працює Укрпошта