Швейцарська компанія готова надати безкоштовно препарати для орфанних пацієнтів в Україні

Швейцарська компанія готова надати безкоштовно препарати для орфанних пацієнтів в Україні

Завдяки ініціативі активіста «ВАРТИ» Романа Панчишина відома фармацевтична швейцарська компанія  у слід за Львівщиною готова розширити співпрацю та безкоштовно надавати медикаменти для лікування хворих зі спінальною м’язовою атрофією (СМА) по всій Україні.

Про це повідомив Роман Панчишин на своїй сторінці у фейсбуці, за результатами неформальної зустрічі із представниками компанії та Міністерства охорони здоров’я України.

«Проєкту для допомоги пацієнтам з діагнозом СМА бути! У найближчий час ми підпишемо  тристоронні меморандуми з ОДА декількох областей, компанією  і «ВАРТОЮ». Препарат, який надаватимуть швейцарці, – це надія на життя для багатьох діток з цим діагнозом», – написав Роман Панчишин.

Зокрема, вже цього тижня такий меморандум планують укласти з Рівненщиною. Надалі – із Хмельницькою, Житомирською, Івано-Франківською областями. Також МОЗ пообіцяв підтримати проєкт закупівлею апаратів ШВЛ, а фахівці «Roche» готові консультувати наших медиків щодо ранньої діагностики  захворювання.

«Це справді історична подія для нас. Щиро дякую Наталі Шелестак, з якою ми дали старт такій співпраці. Дякую своїй колезі по «ВАРТІ» Ользі Джуман, яка сприяла зустрічі у Києві. Впевнений, ми розпочали велику справу, яка допоможе багатьом», – наголосив Роман Панчишин.