Система Patriot зазнала мінімальних пошкоджень - CNN

«Незначне» пошкодження

Система Patriot зазнала мінімальних пошкоджень - CNN

Пошкодження системи протиповітряної оборони Patriot після російської ракетної атаки поблизу Києва у вівторок вранці є мінімальними. Про це повідомили CNN троє офіційних осіб США, причому один чиновник описав це як «незначне» пошкодження. 

США відправили інспекторів перевірити систему у вівторок, після того як українці сказали, що система, схоже, була пошкоджена.

За словами офіційних осіб, сама система все ще працює, і радарний компонент Patriot, один із його найважливіших елементів, не був пошкоджений. Представники США не вірять, що Patriot потрібно буде забрати з поля бою для ремонту. 

Повна батарея Patriot має шість основних компонентів: генератори, радар, станцію управління, антени, пускову станцію та ракети-перехоплювачі. Компоненти працюють разом, щоб запустити ракету Patriot і успішно навести її на ціль.

Незрозуміло, яка саме частина Patriot була пошкоджена, чи була вона пошкоджена фактичним ракетним ударом або падінням уламків. Українці заявили, що у вівторок вранці успішно перехопили всі шість російських ракет «Кинжал». 

Читайте також: стало відомо скільки «Кинджалів» та «Калібрів» запустила росія вночі

Речник Командування Повітряних Сил України Юрій Ігнат заявив Українському телебаченню, що американський ЗРК «Patriot» не може бути знищений ракетою «Кинжал». 

війнаРФРосіяCNNЗРК Patriotпошкодження Patriot