Скандальну Третьякову відсторонили від участі в декількох засіданнях Верховної Ради

Скандальну Третьякову відсторонили від участі в декількох засіданнях Верховної Ради

Сьогодні народні депутати України позбавили Галину Третьякову з фракції «Слуга народу» права брати участь у 5 пленарних засіданнях Верховної Ради, пише «УНІАН».

За це рішення проголосували 234 народних депутати, серед яких 142 з фракції «СН».

Руслан Стефанчук, голова Верховної Ради попросив Третьякову покинути сесійну залу.

Приводом до цього стало висловлювання Третьякової про смерть депутата Полякова.

Третьякова у чаті фракції написала: «На одного ворога менше». Пізніше на засіданні ВР, замість вибачень, вона намагалася переконати, що мала рацію.

Після цього всі фракції підписали листа до Регламентного комітету Верховної Ради, у якому просять на 5 днів відсторонити Третьякову від участі у пленарних засіданнях. У групі «Партія »За майбутнє« наполягають на відкликанні Третьякової з посади голови комітету.

Натомість перший заступник голови ВР Олександр Корнієнко вважав, що висловлювання народного депутата поза парламентом не є »формальною підставою« для відсторонення його від участі у пленарних засіданнях Верховної Ради. Щодо зняття Третьякової з посади голови комітету Корнієнко зауважив, що це »інший процес«.

Утім, депутати партії »Слуга народу" висловили обурення Галині Третьяковій за її коментар про смерть народного обранця Антона Полякова.