"Слуга" Брагар подав заяву на волонтерок щодо "дискримінації російської мови" (документ)

"Слуга" Брагар подав заяву на волонтерок щодо "дискримінації російської мови" (документ)

Депутат від фракції «Слуга народу» Євгеній Брагар офіційно подав заяву до поліції на волонтерок, у яких виник конфлікт із водіями автобуса через російський серіал.


Про це повідомив він сам у «Facebook», де опублікував своє фото біля поліцейського відділку.

«Заяву подано щодо висловлювань Настьонко Конфедерат про те, що російська мова не повинна лунати в Україні. Це висловлювання є дискримінацією за мовною ознакою», — написав він.

За словами нардепа, немає значення, яку саме мову дискримінують.

«За умови дискримінації української чи будь-якої іншої мови реакція була б така сама. Ксенофобії та дискримінації не місце в Україні», — заявив депутат.

Додамо, що Брагар вказав у своєму зверненні імена пасажирок — Ярини Чорногуз і Анастасії Конфедерат, які просили вимкнути фільм, однак ім’я водія, проти якого просив «припинити будь-які утиски», чомусь упустив.

Перед цим народний обранець направив депутатський запит до фірми перевізника Winew, у якому встав на захист водія рейсу, де стався конфлікт, і закликав не звільняти його.

Також, як випливає із заяви, «слуга народу» не поцікавився, чи вже звільнили водія, на захист якого він встав, бо вказав у своєму листі, що просить «поновити на посаді або не звільняти водія».

Водночас у компанії Winew виданню «BBC News Україна» розповіли, що двох водіїв, які працювали на маршруті, не звільняли, а лише відсторонили від роботи.

Також у заяві високопосадовця багато граматичних і пунктуаційних помилок. Документ подаємо нижче.