Смерть Кадирова: аналітики оцінили майбутнє республіки Чечні та ситуацію в рф

Який вплив мають чутки про смерть на політичну ситуацію у ворога

Смерть Кадирова: аналітики оцінили майбутнє республіки Чечні та ситуацію в рф

У разі дестабілізації правління очільника Чечні Рамзана Кадирова через проблеми зі здоров'ям володимир путін, ймовірно, не зможе утримати стабільність у республіці. Про це йдеться у звіті  аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) за 17 вересня.

Тривале занепокоєння щодо здоров’я глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова в російському інформаційному просторі підкреслює залежність президента рф Володимира Путіна від Рамзана Кадирова щодо подальшої стабільності в Чечні. 

У звіті повідомляється, що Головне управління розвідки України (ГУР) підтвердило, що 15 вересня Кадиров перебував у комі, що викликало чутки про поганий стан здоров'я Кадирова серед російських мілблогерів (воєнкорів) та інсайдерських джерел. 

На відео, опублікованому 17 вересня, Кадиров спростував чутки про стан свого здоров'я.

Дестабілізація правління Кадирова в Чечні стане серйозним ударом для режиму російського президента, частково через те, наскільки важливим для ранньої популярності путіна в росії було встановлення стабільності в Чечні через жорстоку і кровопролитну війну.

Рамзан Кадиров та інші російські посадовці можуть бути стурбовані тим, що триваючі чутки про його здоров’я вплинуть на довгострокову стабільність його та, відповідно, контролю путіна над Чечнею.

Додамо, що про ймовірну смерть лідера Чечні повідомив 17 вересня на своїй сторінці в соцмережі чеченський опозиціонер Абубакар Янгулбаєв.

Опозиціонер опублікував запис о 13:27. На тлі цієї новини Кремль підняв вертольоти та направив їх до лікарні, в якій той лікувався.

Крім того, туди ж почали з'їжджатися кортежі чеченської еліти на коштовних автівках, писав проєкт ВЧК-ОГПУ.   

Читайте також:  ЗМІ назвали ознаки вкрай важкого стану кадирова (ФОТО)

«З боку Кремля в бік Внуково один за іншим вилетіли два вертольоти.До головної кремлівської лікарні один за одною заїжджають дорогі машини або з держномерами Чечні, або з номерами інших суб'єктів, але з жителями Чечні в салоні», - йдеться в повідомленні.

Кадиров ISWсмерть кадирова