Сотні вірян УПЦ МП влаштували хресний хід із Чернівців до монастиря РПЦвУ, порушуючи закон (ФОТО)

Священник із Буковини констатує, що законів і «війни для них не існує»...

Сотні вірян УПЦ МП влаштували хресний хід із Чернівців до монастиря РПЦвУ, порушуючи закон (ФОТО)

Хресний хід із сотень людей вирушив сьогодні, 5 липня, вранці з Чернівців, пише molbuk.ua.

Це організували, незважаючи на заборону законом.

Фото: ФБ/Роман Грищук

Фото: ФБ/Роман Грищук

У своєму дописі у ФБ священник ПЦУ Роман Грищук пише, що, «русмірний" хресний із Чернівців до монастиря РПЦвУ у с.Хрещатик. Зараз проходять м. Заставна. Їх тисячі! Війни для них нема! Закону теж! Військкомату теж!

Для них важливо це показати! Це їх меседж українському суспільству, армії, державі і силовим органам: «Ви для нас ніщо! Війни для нас нема! У нас мир! Свій мір! Рускій мір!»

Він зазначає, у дописі що «вони не прийдусь сьогодні на похорон Героя України, альфівця Гліба Лакусти, який на фронті з 14-го року, що все життя присвятив боротьбі за мирне небо над ними, щоб по них не прилітали ракети! Вони не підуть до могил інших Героїв! Бо це не їх війна! І не їх Герої!

І вишенька на торт: 17 липня у Сторожинці буде всебуковинське пошанування російського самодержця, імператора Нікалая та його імперської сімейки! Буде хресний хід перед тим туди з Чернівців. Бо ж традиційне всенародне «покаяніє в грєхє царєубійства!» А покаятися - це вчинити протилежне: повернути як було! Щоб праваславний царь, щоб царство, щоб «вялічіє расєї», щоб «святая русь»!»…

У поліції Чернівецької області повідомили, що на 53-річного організатора хресного ходу склали адмінпротокол. Але значна частина людей продовжила хресний хід.
«Рішенням Ради оборони Чернівецької області »Про окремі обмеження на території Чернівецької області в умовах правового режиму воєнного стану" від 12 серпня 2022 року заборонено проводити хресні ходи.

Читайте також: одна країна захотіла «прийняти» ченців УПЦ МП з Києво-Печерської лаври.

Відносно організатора хресної ходи складено адміністративні матеріали за ч.1 ст. 185-1 КУпАП (Порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій). Поліцейські стежать за дотриманням правопорядку та проводять роз’яснювальну роботу із вірянами", - повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької області.

 

УПЦ МПновини ЧернівцівійнаРосіяUkraineвіряниновини Чернівецької областіхресний хід