Стало відомо як навчатимуться та проводитимуть дозвілля львівські школярі наступного тижня

Рішення щодо навчання учнів початкових класів перекладено на директорів шкіл.

Стало відомо як навчатимуться та проводитимуть дозвілля львівські школярі наступного тижня

За рішенням міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийнято рішення ще на тиждень продовжити дистанційне навчання для учнів старших класів. Про це повідомили сьогодні у пресслужбі ЛМР.

Рішення ж щодо навчання учнів 1–4 класів самостійно приймають директори шкіл.

«Динаміка поширення коронавірусу серед дітей є дуже стрімкою. У січні цього року серед дітей було зафіксовано 1581 підтверджений випадок коронавірусу. Якщо говорити про 4 дні лютого, то вже є 351 позитивний ПЛР-тест. Станом на сьогодні 85 % учнів 1–4 класів навчаються дистанційно. Це пов’язано з великою кількістю хворих дітей або тих, хто перебуває на самоізоляції через контакти з хворими», — наголосив Андрій Москаленко, перший заступник міського голови Львова.

Комісія прийняла рішення відносно роботи шкіл (старших класів) та позашкілля — гуртки, секції. Очікується, що школярі повернуться до очного навчання з 14 лютого.

«Відтак, на засіданні комісії з питань ТЕБ і НС було прийнято рішення, що початкова школа продовжує навчатися за рішенням керівника навчального закладу: хтось навчається дистанційно, хтось — вживу. Якщо говорити про учнів 5–11 класів, то ще тиждень вони продовжують вчитись дистанційно, а з 14 лютого рішення щодо освітнього процесу прийматимуть безпосередньо директори шкіл», — додав Москаленко.

Він також додав, що секції, гуртки, позашкілля за можливості продовжують свою роботу дистанційно.

За словами Москаленка, якщо ж це неможливо, то такі заняття ще впродовж тижня не мають відбуватися.

новини ЛьвоваКовіддистанційне навчання епідемія львівські школи