Степанов пояснив карантинне "зонування" країни та розповів куди потрапили Львів та область

Степанов пояснив карантинне "зонування" країни та розповів куди потрапили Львів та область

Нові правила адаптивного карантину, якими Україна розділять на чотири зони, вступлять в силу 3 серпня. Перегляд епідеміологічної ситуації буде проводитися щоп’ятниці.

Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов після чергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в п’ятницю, пише "РБК-Україна«.

»Ми можемо контролювати повністю ситуацію, яка є, крім того ми зробили баланс по роботі підприємств і збереженню життя. Тому ми вважаємо, що більш гнучкий механізм є і буде ефективним«, — сказав Степанов.

Він додав, що ситуацію аналізуватимуть щоп’ятниці.

»Якщо ми говоримо про «зелену »зону, то там будуть діяти правила, встановлені по країні ...« Жовта» зона — це зона буферна, яка повинна насторожувати. «Помаранчева» зона, крім попередніх зон, обмежує заклади розміщення, встановлюються жорсткі обмеження по масових заходах. В «червоних» зонах встановлюються додаткові обмеження", — додав він.

Він нагадав, що з завтрашнього дня зміниться підхід до визначення нових зон адаптивного карантину. Зокрема, міста, області й райони будуть розподілятися по зонам за наступними критеріями:


Зокрема, були встановлені нові рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, які почнуть діяти з 3 серпня.

«Червоний»: міста Луцьк і Тернопіль, Кіцманський район Чернівецької області;

«Помаранчевий»: Івано-Франківськ; Львів; Бережани Тернопільської області; Луцький і Любашівський райони Волинської області; Тисьменицкий район Івано-Франківської області; Миколаївський, Перемишльський і Пустомитівсткий райони Львівської області; Бучацький район Тернопільської області;

«Жовтий»: Вінниця та Могилів-Подільський; Вінницький, Калинівський, Крижопільський, Немирівський і Тульчицький райони Вінницької області; місто Нововолинськ; Горохівський, Кверцівскій, Горохівський, Маневицький і Турійський райони Волинської області; міста Житомир, Бердичів, Малин та Новоград-Волинський; Любарський, Пулинського, Романовський і Черняховський райони Житомирської області; міста Берегово, Мукачево, Ужгород, Хуст, Чоп, а також Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Міжгірський, Мукачівський, Перечинський, Рахівський, Свалявський, Тячівський, Ужгородський та Хустський райони Закарпатської області; місто Яремче, Богородчанський, Городенівській, Косівський і Наддвірнянский райони Івано-Франківської області; Жовківський, Яворівський та Кам'яно-Бузький райони Львівської області; Бережанський, Гусятинський, Козівський, Лановецький та Чортківський райони Тернопільської області; Глибоцький, Путильський, Сокирянський, Сторожинецький і Хотинський райони Чернівецької області.