Суд в Україні арештував грузина, підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві польки

Суд в Україні арештував грузина, підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві польки

«Суд в Україні взяв під тимчасовий арешт громадянина Грузії, підозрюваного у вбивстві 28-річної польки. Про це у суботу, 3 листопада, повідомив речник Окружної прокуратури у місті Лодзь Кшиштоф Копаня», — йдеться на сайті «Польського радіо». З мас-медія Польщі, також, відомо, що підозрюваного розшукував «Інтерпол». Зараз, триває процедура, пов’язана із екстрадицією затриманого до Польщі.

За словами Копані, суд у Києві підтримав клопотання польської прокуратури про тимчасовий арешт громадянина Грузії Мамуки К.

«Згідно з договором про екстрадицію щодо підозрюваного застосовано 40-денний арешт. Нині триває процедура, пов’язана із клопотанням про його екстрадицію. Якщо суд підтримає її, чоловіка перевезуть до Польщі, і як тільки він перетне польський кордон, його арештують та висунуть звинувачення», — відзначив речник.

Підозрюваного у вбивстві на сексуальному ґрунті мешканки міста Лодзь у центральній Польщі, 39-річного громадянина Грузії затримали у четвер вранці, на одній з вулиць Києва. Від 28 жовтня чоловіка розшукували, на підставі міжнародного ордеру про арешт, виданого польською прокуратурою.

Йому загрожує довічне позбавлення волі.



Фото жертви — 28-літньої Пауліни з Лодзі (сайт «Viva.pl»).