Суд звільнив від покарання львів’янина, який зимою обстріляв автомобіль поліцейського (ФОТО)

Суд звільнив від покарання львів’янина, який зимою обстріляв автомобіль поліцейського (ФОТО)

Личаківський районний суд Львова звільнив від покарання львів’янина, який у січні цього року з автомата обстріляв автомобіль поліцейського на вулиці Сковороди. Про це йдеться у вироку суду за 29 березня, пише Львівський портал



[caption id=«attachment_54042» align=«alignnone» width=«417»] Фото: Варта 1[/caption]

Подія трапилась в ніч на 24 січня цього року. Тоді ще невідома особа розстріляла чергою з вогнепальної зброї припаркований автомобіль «LAND ROVER» і втекла з місця події, повідомляла Варта 1.  Як згодом з'ясували правоохоронці, 40-річний місцевий житель близько 23:50 приїхав на своєму ВАЗі на вул. Сковороди, 15, вийшов з машини та обстріляв кузов машини LAND ROVER 2012 року випуску із автомата 7,62 калібру.



[caption id=«attachment_54043» align=«alignnone» width=«423»] Фото: Варта 1[/caption]

Три кулі влучили у лобове скло, ще кілька – у бокове скло та колеса. Після цього чоловік сів в автомобіль та поїхав з місця злочину. За кілька годин його впіймали правоохоронці.


«Потерпілим у цій справі є співробітник Департаменту захисту економіки Нацполіції у Львівській області Ігор Дукаль. Проте офіційно Land Rover належить тещі Ігоря Дукаля – вчительці початкових класів у селищі Розділ Миколаївського району Марії Максимів. Автомобіль з’явився у тещі Ігоря Дукаля у вересні 2017 року», – повідомляє видання.


Провівши обшук у помешканні чоловіка, що обстріляв позашляховик, там знайшли ручну гранату Ф-1 та запал до неї. Дозволів на зберігання боєприпасів у чоловіка не було.



[caption id=«attachment_54044» align=«alignnone» width=«422»] Фото: Варта 1[/caption]

Під час судового засідання обвинувачуваний зізнався у тому, що обстріляв Land Rover та зазначив, що відшкодував потерпілому збитки, які становили 50 тис. грн. Водночас у судовому вироку не вказується, чи був обвинувачуваний знайомий з Ігорем Дукалем, і з якої причини він стріляв у автомобіль поліцейського. Щодо боєприпасів, які виявили у нього вдома, чоловік пояснив, що знайшов їх біля смітників неподалік дому, приніс у квартиру, у чому розкаюється.


Зрештою суд визнав чоловіка винним у хуліганстві із застосуванням незаконної зброї та зберіганні боєприпасів без дозволів. Суд врахував, що чоловік був раніше судимим. Водночас обвинувачуваний має на утриманні сестру з інвалідністю, і це пом’якшує йому покарання. Таким чином Личаківський суд призначив чоловіку 5 років ув’язнення, проте потім звільнив його від відбування покарання і встановив іспитовий термін 3 роки.


Додамо, що раніше поліція підозрювала цього львів’янина в обстрілі ще одного автомобіля у селі Мурованому тої ночі. Проте у судовому вироку Личаківського суду про цю подію нічого не вказується.