Судитимуть львів'янина, який закликав до зміни меж та території України

Судитимуть львів'янина, який закликав до зміни меж та території України

За розповсюдження публічних закликів щодо змін меж та території державного кордону України мешканець м. Львова може опинитись за ґратами на 5 років. Про це інформує Прес-служба прокуратури Львівської області.


За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, слідчими Управління Служби безпеки України у Львівській області, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 39-річного львів’янина, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.110 КК України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій).


Досудовим розслідуванням встановлено, що вказаний чоловік у березні-травні 2014 року, з метою проведення агітаційної роботи серед користувачів комп’ютерної мережі «Інтернет», зареєструвався у одній із заборонених в Україні соціальній мережі, де розповсюджував статті та інші матеріали із закликами до вчинення дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України.


Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Личаківського районного суду м.Львова для розгляду по суті.


Довідково: санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років