Тих, кого прислала Росія, ніколи не бачили стільки вільних людей на вулицях, які не мають страху — Зеленський (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський записав відеозвернення до українських міст та хоробрих їхніх мешканців

Тих, кого прислала Росія, ніколи не бачили стільки вільних людей на вулицях, які не мають страху — Зеленський (ВІДЕО)

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українських міст та хоробрих їхніх мешканців.

Так, глава держави присвятив свою промову, зокрема, Бердянську, Каховці, Енергодару, Мелітополю і Херсону.

«До Херсона, де сьогодні ми побачили, як у вільних людей стріляють раби. Раби пропаганди, яка підміняє їхню свідомість. Раби, які звикли пакувати в автозаки всіх. Навіть бабусю з чистим білим плакатом. І навіть дівчину з аркушем А4, на якому написано лише одне слово — «мир»», — поділився Зеленський.

Він додав, що ці «раби, яких прислала Росія», ніколи не бачили стільки вільних людей на площах, на вулицях, які не мають страху перед «рабами зі зброєю в руках».

«Херсоне, тримайся! Ми не забудемо ніколи ці кадри. Кадри з вашого міста. На вашій площі й вулицях ми були всі з вами разом. 40 мільйонів українців нашої держави» — наголосив президент України. При цьому додав, що на кожного окупанта, який стріляв у мирних херсонців просто за синьо-жовтий колір, чекає чорна смуга.

«І те ж саме чекає білих від переляку російських військових, яких сьогодні прогнали в Енергодарі. Мирні українці прогнали голими руками», — наголосив Зеленський.

«Колись — звичайні українці, а зараз — борці. Чоловіки й жінки, які піднімаються за нашу державу. Повсюди: на півдні, на сході, на півночі, в центрі, на заході й за кордоном. Піднімаються так, що ворог не вірить. Не вірить, що це дійсно — реальність. Але ми змусимо їх повірити. І змусимо запамʼятати, що до нас їм дороги немає. І ніколи не буде. У Київ, який мужньо й велично стоїть над Дніпром. У Харків... Гордий, охайний, освічений Харків. Який вони бʼють, а він ніяк не підкоряється. Чернігів. Древній! Чернігів, який з часів Орди не знав такого звірства, яке переживає тепер від російських військових. Суми, Охтирка й Лебедин... Ізюм, Дергачі... Волноваха, Попасна... Бородянка, Гостомель, Макарів... Миколаїв... Маріуполь! Працьовите й чесне місто! Яке окупанти просто знищують. Руйнують у попіл. Але яке переживе їх усіх. Нікчемних рабів, які не вміють піклуватися про власну країну. Про власних людей. А ще й ідуть у чужу», — додав президент.

Новини УкраїниЗеленськийвторгнення РФвійна в УкраїніПрезидент Українизвернення до українців