ТОВ СП "Електронтранс" не постачатиме трамваї Києву

ТОВ СП "Електронтранс" не постачатиме трамваї Києву

Львівський «Електронтранс» програв полякам торги за постачання трамваїв Києву. Різниця склала… тисячу гривень. Про це повідомляє Форпост.

Польська компанія Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spółka Akcyjna виграла торги на поставку Києву 40 низькопольних 26-метрових трамваїв, запропонувавши їх за 1 млрд 813,199 млн гривень при очікуваній сумі закупівлі 1,946 млрд гривень.

Як передає Інтерфакс-Україна, на аукціоні, що завершився в понеділок в системі електронних закупівель ProZorro, другий учасник аукціону - українсько-німецьке СП «Електронтранс» (Львів) запропонувало трамваї за 1 млрд 813,2 млн гривень і не знижувало ціну в ході торгів.

Pesa спочатку пропонувала поставити трамваї за 1 млрд 846,416 млн гривень.

Нагадаємо, Київ на початку квітня поточного року оголошував перший тендер на поставку 40 трамвайних вагонів на 1,96 млрд гривень, проте в кінці травня торги були скасовані, оскільки на участь в них заявку подала тільки польська Pesa.

У той же час СП «Електронтранс» в середині червня перемогло в торгах на поставку Києву 7 низькопольних 30-метрових трамваїв за 301 млн гривень.

В даний час в Києві вже курсують десять трамваїв Pesa.