Ціна питання: більше 30 тисяч гривень — "мзда" за сприяння у переміщенні сигарет через кордон (фото, відео)

Ціна питання: більше 30 тисяч гривень — "мзда" за сприяння у переміщенні сигарет через кордон (фото, відео)








33 тисячі 500 гривень — саме таку суму хабара на Закарпатті пропонував прикордоннику місцевий мешканець. Вчора ввечері, у м. Берегово, Закарпатської області, правоохоронці зафіксували факт надання військовослужбовцю відділу «Лужанка» Мукачівського загону неправомірної грошової винагороди. Про це йдеться на сайті ДПСУ.










У ході реалізації матеріалів кримінального провадження, спільна міжвідомча група, у складі офіцерів Управління внутрішньої та власної безпеки «Захід» Держприкордонслужби та по Мукачівському прикордонному загону, військовослужбовців мобільної прикордонної застави, представників СБУ в Закарпатській області, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Ужгородського гарнізону, затримано громадянина України. Чоловік саме передав хабар у розмірі 33,5 тисячі гривень співробітнику Держприкордонслужби. Наш співвітчизник у такий спосіб планував отримати сприяння у безперешкодному переміщенні партії контрабандних тютюнових виробів через кордон. 

У ході подальших слідчих дій, спільна міжвідомча група, під час санкціонованого обшуку ферми на околиці одного населеного пункту в Берегівському районі, виявила 18 ящиків сигарет без акцизної марки, підготовлених для незаконного переміщення через державний кордон.



Наразі, слідчі дії продовжуються.


https://youtu.be/FfE_9mcHkPw