Туроператора "JoinUp" оштрафували на 1,5 млн грн за обман людей

Туроператора "JoinUp" оштрафували на 1,5 млн грн за обман людей

Сьогодні, 21 червня, Антимонопольний комітет України оштрафував на 1,5 млн грн українського туроператора «JoinUp». Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Йдеться про обман клієнтів та нечесну конкуренцію. В АМКУ пояснюють, що туроператор пропонував своїм потенційним клієнтам послуги авіакомпаній МАУ та «Роза вітрів», з якими у нього угод не було.

«Мова не лише про потенційну шкоду такого обману — у розпорядженні Комітету є звернення громадян, які постраждали, оскільки гарантія перельоту саме цими перевізниками була для них ключовою у виборі туроператора для відпочинку на курортах Єгипту та Туреччини», — зазначають в АМКУ.

В АМКУ додають, що це вже другий штраф для цього туроператора за рік. У січні компанію оштрафували на 68 тис грн за неправдиву рекламу стосовно «лідерства» компанії на ринку.

Туроператор «JoinUp»досить часто потрапляє у скандали саме через проблеми з авіаперевезеннями. Так, у травні цього року десятки львів’ян понад добу не могли вилетіти на відпочинок в Анталію, у Туреччині. А минулого року 200 людей, які мали летіти у Львів, застрягли в аеропорту Хургади в Єгипті.