У Болгарії українці не хочуть виселятися з приморських готелів

МЗС пропонує рішення

У Болгарії українці не хочуть виселятися з приморських готелів

Болгарія більше не пропонуватиме українським біженцям проживання в готелях першої лінії на Чорному морі.

У Болгарії українців, які втекли від війни, виселяють із комфортабельних готелів на Чорноморському узбережжі.

Про це повідомляє болгарська агенція «ВТА».

Всі українці, яких наразі розміщують у готелях на Чорноморському узбережжі та яким нема де зупинитися, будуть тимчасово розміщені в буферних центрах у Сарафово та Єлхово, на південному сході Болгарії.

Болгарський уряд пояснює, що країна більше не може пропонувати проживання в готелях першої лінії на Чорному морі: «На самому початку цей захід був заявлений як тимчасовий і мав на меті дати час біженцям відновитися та стати на ноги».

«Як розвиватиметься ситуація далі, залежить від української громади в Болгарії», — зазначила болгарська віцепрем’єрка Калина Константинова.

Повідомляється, що українці саботували зусилля уряду з переселення їх із приморських готелів у державні бази відпочинку на гірських курортах вглиб країни.

Від початку російської агресії в цю країну в’їхали майже 300 тисяч українців, понад 110 тисяч зареєструвалися на тимчасовий захист.

Своєю чергою речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко у коментарі «УНН» запевнив, що українці матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах.

«У зв’язку із початком туристичного сезону уряд Болгарії ухвалив рішення про переселення українських тимчасово переміщених осіб з готелів на узбережжі Чорного моря до альтернативних місць. Наші громадяни матимуть змогу і надалі безоплатно проживати в гуртожитках, волонтерських центрах та інших облаштованих місцях», — сказав Ніколенко.

Тим українцям, які вирішили залишитися в туристичних готелях, запропонують пільгові умови оплати вартості проживання.

Українські біженці в Болгаріївисилення з готелівБолгарія не буде поселяти в готелі 1 лініїТурист ичний сезон має тривати