У Харкові призначили підготовче судове засідання у справі Зайцевої

У Харкові призначили підготовче судове засідання у справі Зайцевої

У вівторок, 6 лютого, о 14:00 у Київському районному суді Харкова відбудеться підготовче засідання у справі Олени Зайцевої, яка була учасницею смертельної ДТП. Про це ТСН стало відомо від адвокатів потерпілих та другого учасника аварії.



[caption id=«attachment_44564» align=«alignnone» width=«331»] Фото: Олена Зайцева[/caption]

Для правників таке рішення стало несподіванкою. Першим про нього дізнався адвокат Геннадія Дронова Сергій Перепелиця, отримавши повідомлення з суду. Він стверджує, що для підготовки до засідання залишилось замало часу, а обсяг необхідних матеріалів – великий. Обвинувальний акт було передано до суду у п'ятницю, 2 лютого. 


Адвокат родини сестер Берченко каже, що ще станом на сьогоднішній ранок інформації про ймовірне призначення засідання не було.


«Ще вранці я дзвонила до суду, і мені відповіли, що дата і час розгляду засідання не призначена. Про дату підготовчого засідання мені стало відомо з власних джерел», - повідомила адвокат Катерина Калюжна.


Матір загиблого у ДТП Олександра Євтєєва Світлана також отримала повідомлення про виклик до суду на вівторок. Її викликають на засідання як постраждалу. Про засідання її поінформували через смс-повідомлення. На сайті Київського райсуду Харкова інформації про це засідання станом на 15 годину немає.


Катерина Калюжна повідомила, що захист проситиме перенесення розгляду справи, допоки постраждалу в аварії Оксану Євтєєву не випишуть з лікарні, аби вона могла бути присутньою в суді. Зараз Оксана проходить реабілітацію, після операції на нозі вчиться ходити наново.


Попри малий час на підготовку, адвокати будуть присутніми у суді, Світлана Вініченко заявила, що прийде на засідання. Підозрювані Олена Зайцева та Геннадій Дронов також повинні бути на підготовчому засіданні.