У Києві правоохоронці затримали групу бандитів, котрі 5 років вбивали на замовлення: детально про злочини (фото)

У Києві правоохоронці затримали групу бандитів, котрі 5 років вбивали на замовлення: детально про злочини (фото)


У Києві діяла злочинна група, яка протягом 5 років займалась вбивствами на замовлення. Наразі, організатора та сімох учасників банди затримали. Вони постануть перед судом. Про це повідомили в Поліції Київської області.

Злочинна організація, упродовж 2014–2019 років, вчиняли вбивства на території столиці та Київської області. Учасники угруповання мали заздалегідь розроблений план. Вони системно вбивали на замовлення з корисливих мотивів.


Як відомо, організатор угруповання чітко розподілив ролі та функції між учасниками. Керівник та координатори розробляли плани злочинів, надавали вказівки іншим учасникам, фінансували безпосередніх виконавців злочинів, контролювали їхні дії, а також конспірували свою діяльність.



Безпосередні виконавці злочинів отримували інформацію про своїх жертв, готували шляхи підходу та відходу з місць вчинення злочинів, шукали транспорт, вогнепальну та холодну зброю, засоби зв’язку між собою, необхідних для вбивств.

Бандити виконали багато замовлень, серед яких:






  1. На початку січня 2014 року злочинці отримали «замовлення» на одного приватного підприємця. Вони вистежили його на території Шевченківського району м. Києва, де ударили чоловіка ножем 11 разів. Потерпілий помер на місці злочину;

  2. Бандити розстріляли із вогнепальної зброї директора ДП «Капарол Україна»;

  3. Восени 2017 року зловмисники розстріляли автомобіль української активістки, військовослужбовця, учасниці Революції гідності та війни на сході України Аміни Окуєвої та її чоловіка. Внаслідок цього Аміна Окуєва померла на місці, а її чоловік отримав тяжкі тілесні ушкодження;

  4. На початку 2018 року зловмисники отримали «замовлення» на умисне вбивство одного адвоката. Вони прибули за місцем його проживання. Дочекавшись приїзду чоловіка, ті застосували сльозогінну рідину та ударили чоловіка ножем та битою. Перехожі, які зробили зауваження на шум, врятували потерпілому життя - він вирвався від нападників;

  5.  У 2018 році вони вбили начальника відділу реклами КП «Київський метрополітен». Замовнику вбивства заважала посадова діяльність жертви.




Наразі працівники Слідчого управління поліції Київщини завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт до суду. Фігуранти обвинувачуються у вчиненні злочинів за трьома статтями. Максимальне покарання, яке їм загрожує — довічне позбавлення волі.








Фото: Поліція Київської області