У Львівській міськраді назвали перевізників, які не виконують вечірні рейси та випускають на лінію недостатньо автобусів

У Львівській міськраді назвали перевізників, які не виконують вечірні рейси та випускають на лінію недостатньо автобусів

За інформацією управління транспорту ЛМР, штрафні санкції на перевізників складають на основі звітів ЛКП «Львівавтодор», скарг мешканців та перевірок на маршрутах. Найчастіші порушення — це випуск на лінію недостатньої кількість автобусів та невиконання вечірніх рейсів, відповідно до розкладу руху.

Серед найбільших штрафників — ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Міра і К», ПАТ «ЛАТП 14630», ТзОВ «Успіх БМ», ЛК АТП № 1, — повідомили «Варта1» у ЛМР.

З початку року міських перевізників оштрафували на понад 770 тис грн

Як поінформували в управлінні транспорту ЛМР, з початку цього року на міських автоперевізників складено 457 актів про накладання штрафних санкцій на загальну суму 776 900 грн. На сьогодні сплачено тільки 3 штрафи на суму 5100 грн: 2 — ЛК АТП № 1 та 1 — ТзОВ «Успіх БМ». Заборгованість складає 771800 грн. Відтак, місто звернулось до суду, аби зобов’язати перевізників відшкодувати кошти.

Серед найбільших штрафників - ТзОВ «Фіакр Львів» — 63 акти, та ТзОВ «Міра і К» — 161 акт. Ще 116 порушення зафіксовано у ПАТ «ЛАТП 14630». 11 актів складено на ТзОВ «Успіх БМ» та 6 — на ЛК АТП № 1.

За інформацією управління транспорту, акти складають на основі звітів ЛКП «Львівавтодор», скарг мешканців та перевірок на маршрутах. Найчастіші порушення — це випуск на лінію недостатньої кількість автобусів та невиконання вечірніх рейсів, відповідно до розкладу руху.

«Розмір штрафу фіксований і складає 1700 грн. Загальна сума, яку недоотримав бюджет, є значною, тож не було іншого виходу, як звернутися до суду. Справа щодо стягнення коштів з підприємств-перевізників зараз перебуває на розгляді в Господарському суді Львівської області», — зазначив начальник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.