У Львові директорка підприємства присвоїла півтора мільйона гривень держкоштів

Поліцейські повідомили про підозру директорці підприємства, яка привласнила майже півтора мільйона гривень державних коштів

У Львові директорка підприємства присвоїла півтора мільйона гривень держкоштів

Жінка користуючись своїм службовим становищем внесла до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та використала підроблені документи, внаслідок чого заволоділа бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Про це повідомили у пресслужбі Національної поліції України. 

«Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 68-річна мешканка Львова, директорка одного з шляхових ремонтно-будівельних управлінь, у липні минулого року підробила акти приймання будівельних робіт, чим завищила обсяг та вартість виконаних  робіт з реконструкції пішохідного тротуару на одній з вулиць Львова», — повідомили у поліції. 

Таким чином, Львівській міській раді було завдано збитків на суму 1 355 790 гривень.

Слідчі територіального підрозділу поліції, за процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури, повідомили їй про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, — позбавлення волі на термін від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років та з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.