У Львові на 50 % збільшують резерв ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус

У Львові на 50 % збільшують резерв ліжок у лікарнях для хворих на коронавірус

Місто Львів на 50 % збільшує резерв ліжок в лікарнях, збільшує кількість точок підключення кисню та докуповує кисневі концентрати. Про це повідомляє пресслужба Львівської міськради.

"По кількості хворих на Cоvid-19 по Львову пішов невеликий спад. Станом на сьогодні ми маємо 83 підтверджених випадки, а це на 50 менше, ніж було вчора. Проте по області динаміка залишається: за останню добу є 318 позитивних ПЛР-тестів. По лікарнях спостерігаємо рівну ситуацію, але це не є глобальний показник. Все одно потрібно думати про безпеку, одягати маску, лишній раз не перебувати в натовпі людей, дотримуватись дистанції.

Ми з самого початку зарезервували в наших міських, комунальних лікарнях 920 ліжок для хворих на Cоvid-19. На сьогодні їх наповненість становить 50 %. Але потрібно розуміти, щоб тільки частина з пацієнтів, які перебувають у цих лікарнях, мають коронавірус, бо ми маємо особливу увагу до тих, у кого запалення легень. Наприклад, на Топольній сьогодні є 216 осіб із запаленням, але тільки у половини з них є Cоvid-19. Ми прийняли рішення ще на 50 % збільшити резерв ліжок в лікарнях, на крайній випадок. Також ми збільшуємо кількість точок підключення кисню, докупляємо кисневі концентрати. Ми готуємось до найгірших варіантів, бо люди мають бути в безпеці«, — розповів у ранковому ефірі на радіо »Люкс FM" міський голова Андрій Садовий.