У Львові Офіс омбудсмена виявив неналежні умови лікування українських захисників

У Медичному центрі ЗСУ у Львові

У Львові Офіс омбудсмена виявив неналежні умови лікування українських захисників

Військовослужбовець зі Львова Мирослав Откович опублікував інформацію про неналежне медичне обслуговування у Медичному центрі ЗСУ у Львові. 

Поліклініка недостатньо облаштована для поранених захисників, немає волонтерських пунктів.

«Попри запевнення керівника військового шпиталю Книгиницького Володимира (вчора ми навіть потисли руки) сьогодні НІЧОГО не змінилось. Власних волонтерських пунктів як не було так і нема, прийняти допомогу ззовні тут відмовляються. Чи є хто притомний і наділений владою щоб пояснити: допомогу потрібно прийняти попри свою гординю заради поваги до воїнів ЗСУ», — написав військовослужбовець.
 
Представник Уповноваженого в системі органів сектору безпеки і оборони Олександр Кононенко відреагував на публікацію захисника та повідомив про здійснену перевірку клініки амбулаторно-поліклінічної допомоги Міністерства Оборони України у Львові.

В Офісі Обудсмена повідомляють про такі порушення:

«Також, під час особистого спілкування військовослужбовці скаржились на необхідність прибуття до обласного центру з різних населених пунктів з метою проходження військово-лікарської комісії без можливості її проходження за місцем свого проживання. Тому наразі Офісом Омбудсмана вирішується питання щодо вжиття заходів реагування з метою вирішення окреслених проблемних питань», — додав Олександр Кононенко.

Нагадаємо, у Львові представили нового керівника патрульної поліції області.

війнаРФРосіязахисникиукраїнські воїнилікування