У Львові суд оштрафував водія, який першим зірвав "джекпот" по новим змінам до законодавства (фото)

У Львові суд оштрафував водія, який першим зірвав "джекпот" по новим змінам до законодавства (фото)

Водія, який першим попався нетверезим за кермом по новим змінам до законодавства, Личаківський районний суд оштрафував на 51 000 грн і позбавив права керування на 10 років. Про це інформують активісти, які допомагають виявляти та затримувати п’яних за кермом "PitBull Lviv«.

»Сподіваємось, у четверте дана «істота» за кермо в стані ізоленти вже не сяде. Та і в принципі, 10 років не сідатиме«, — йдеться у дописі.

Мова йде про водія, який попався 17 березня п’яним і без прав якраз у момент, коли почали діяти зміни до законодавства.

Тоді водій отримав 20 400 грн штрафу одразу (бо вже був позбавлений права керування) і ще протокольчик по ч. 3 ст. 130 (51000 грн штраф, 10 років позбавлення ПВ + суд зможе конфіскувати автомобіль).



»Сьогодні Личаківський районний суд м. Львова розглянув адміністративний матеріал, складений УПП у Львівській області на громадянина В. за ч. 3 ст. 130 КУпАП (у новій редакції) яка діє з 17.03.2021 року. За постановою судді водія визнано винним у керуванні транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння (0.98 проміле) вчинене особою, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані алкогольного, сп’яніння і призначено покарання у виді штрафу в розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51 тис грн) з позбавленням права керування транспортними засобами на термін десять років без конфіскації транспортного засобу, який особі не належить на праві приватної власності", — повідомили на сторінці суду.

Конфіскувати автомобіль суд не зміг, оскільки авто не належить водію зареєстровано на приватну фірму.

Суддя Жовнір вирішив обмежитись грошовим штрафом, а не відправляти під адмінарешт, оскільки порушник розкаявся, повідомив що частково сплатив штраф та обіцяв більше не вчиняти подібних порушень.