У Львові з'явиться Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Рідні»

У Львові з'явиться Центр соціальної підтримки дітей і сімей «Рідні»

У м. Львові буде створено комунальну установу «Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Рідні».

Відповідне рішення на  на пленарному засіданні Львівської міської ради  на пленарному засіданні підтримали 50 депутатів, повідомляється на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради.

У центрі відкриють відділення термінового влаштування з цілодобовим перебування дітей та відділення «Служба підтримки сім’ї» денного перебування дітей та сімей.

Ростислав Тимків, начальник управління служби у справах дітей Львівської міської ради зазначив, що у підпорядкуванні міської ради немає закладу, де можна терміново влаштувати дітей.

«Є притулок для дітей, підпорядкований обласній держадміністрації, який має реформуватись і є будинок дитини. Всі ці заклади у майбутньому будуть  реформувати. Створивши цей центр, ми матимемо альтернативну установу для дітей міста. У ньому зможуть перебувати діти від 0 до 18 років на термін до 9-ти місяців. Але найголовніше там буде персонал, який працюватиме у кризових ситуаціях не лише з дітьми, а й з батьками».

Депутатка ЛМР Оксана Рубай зауважила, що над цією ідеєю у Львові працювали кілька років. «Це дуже необхідна річ для сімей, які потрапляють в кризові ситуації. До прикладу, ми стикались з ситуацією, коли ставалась пожежа в будинку і сім’я залишалась без даху над головою. Ці люди потребують тимчасового проживання і психологічної підтримки в такі моменти. Також буває насильство в сім’ї, конфліктні ситуації. В таких випадках шукали готелі, в яких поселяли людей, але це займає певний час і є неефективне».

У пресслужбі ЛМР зазначили, що метою діяльності центру «Рідні» є забезпечення прав дітей на виховання в сім’ї або умовах, наближених до сімейних, прав дітей та сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, на захист та допомогу з боку держави; запобігання соціальному сирітству; сприяння розвитку та зміцненню сім’ї, покращенню соціального благополуччя дітей та сімей з дітьми.