У Львові забудовник позрізав здорові ялинки (фото)

У Львові забудовник позрізав здорові ялинки (фото)

 У понеділок, 30 листопада на проспекті Чорновола у Львові біля «Ашану» позрізали здорові ялинки.


Як з'ясувалося, до інциденту причетна компанія-забудовник «Авалон», яку пов'язують із колишнім депутатом Львівської міськради, а тепер - Львівської обласної ради Григорієм Козловським, пише 032.ua


Про зрізані ялинки повідомила користувачка фейсбуку Наталія Станкевич. А невдовзі заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач заявив, що 6 ялинок знищила компанія «Авалон». Із його слів, місто вимагатиме від забудовника озеленення всього мікрорайону та облаштування скверу у межах проспекту Чорновола та вулиць Хімічна - Замарстинівська - Реміснича.



Любомир Зубач додав, що у Львові створили робочу групу щодо цього питання, куди увійшли представники ініціативної групи мешканців, юристи компанії-забудовника та Департаменту містобудування – земельного управління та управління архітектури. Учасники пропрацьовують альтернативний план озеленення, а до вирішення ситуації забудовник не мав вчиняти жодних дій щодо дерев.


«Забудовник на днях підписав меморандум із двома ОСББ, в якому фактично дається згода на зрізку цих ялин. Але міська рада все одно наполягала, щоб не рухати дерев. Тому що текст меморандуму не був проговорений на робочій групі і нам було невідомо - це позиція лише адміністрації ОСББ чи широкого загалу громади цих будинків. Але компанія »Авалон« вирішила по-іншому. Тому вважаємо дії компанії »Авалон« щонайменше неправильними і недоброчесними. Оскільки згоди на зрізку дерев міська рада не давала, будемо ставити питання про відповідальність згідно із законом. Також тепер вимагатимемо ще більшої компенсації від забудовника. Звісно, у плані озеленення. Мова не лише про висадження нових дерев, а й про можливість створення зелених стін на будинках і облаштування скверу в мікрорайоні на тій ділянці, яку визначить міська рада», - наголосив Любомир Зубач.