У Львові затримали телефонних аферистів із Луганщини, які видурили у двох пенсіонерів 13 тис. доларів

У Львові затримали телефонних аферистів із Луганщини, які видурили у двох пенсіонерів 13 тис. доларів

Мешканці Луганщини обманом привласнили майже 13 тис доларів двох літніх львів’ян. Зловмисники по телефону представлялися працівниками правоохоронних органів. Їх затримала поліція.

Про це, 16 січня, повідомила пресслужба НП у Львівській області.

Зазначається, що до поліції, 12 січня, звернулися двоє мешканців Львова, які повідомили про те, що вони стали жертвами шахраїв. В обох випадках потерпілі розповідали про невідомого чоловіка, який, телефонуючи до них, представлявся працівником поліції чи прокуратури та повідомляв, що їхні родичі нібито перебувають у відділку за скоєння дорожньо-транспортних пригод. Зловмисник пропонував заплатити гроші, щоб їх близькі уникли кримінальної відповідальності.

Жертвою аферистів стала 79-річна львів’янка, яка віддала невідомому всі свої заощадження, щоб племінник не поніс покарання за нібито скоєну ДТП. Цього ж дня, зловмисник переконав ще й 70-річного мешканця Львова, що його син потребує допомоги, але за це потрібно заплатити. Коли шахрай прийшов до помешкання пенсіонера, чоловік попросив його показати службове посвідчення. Після цього псевдоправоохоронець відштовхнув господаря і, схопивши гроші, втік із квартири.

Оперативники Шевченківського відділу поліції, впродовж доби, встановили, що до скоєння злочинів причетні 29-річний мешканець Луганської області, а також його 32-річний спільник, також мешканець Луганщини, який під час візитів до потенційних жертв, перебував біля будинків потерпілих. Загалом, зловмисники незаконно заволоділи грошовими коштами в сумі близько 13 тисяч доларів США.

Слідчі Шевченківського відділу поліції повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Обом затриманим суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.

Триває досудове розслідування.